Numara Sorgulama

free-phone-number-search-online

Ücretsiz Çevrimiçi Numara Sorgulama Nasıl Yapılır? (2024)

Cep telefonları günlük hayatımızın ayrılmaz parçası haline geldi ve telefon sahibi değilseniz garip biri gibi karşılanabiliyorsunuz. İstenmeyen aramalar ve bilinmeyen numaralar günümüzde yaygın hale geldi ve sizi şu ya da bu sebeple kimin aradığını öğrenmek isteyeceğiniz anlar da olacaktır.

Geçmişte birinin numarasını bulmak için ihtiyacınız olan tek şey bir telefon rehberiydi ancak günümüzde telefon rehberleri nadiren kullanılıyor ve rehberdeki numaraların çoğu ya işletmelere ya da sabit hatlara ait oluyor.

Peki günümüzde ücretsiz olarak numara sorgulama nasıl yapabiliriz? Elbette ki internetten arama yaparak.

Günümüzün modern dünyasında neredeyse herkesin cep telefonu olmasına rağmen birinin numarasını takip etmek zor görünebilir, ancak bu imkansız değildir. Artık birinin cep telefonu numarasına telefon rehberinden bakamasanız da istediğinizi elde etmek için kullanabileceğiniz birkaç yöntem var.

Telefon numarası sorgulama, tamamen farklı bir ülkeden veya bölgeden arayan bir kişinin telefon numarası hakkında bilgi almak için bir dizi çevrimiçi teknik uygulamayı içerir. Bu teknikler arasında Google üzerinden numara sorgulama, sosyal medya kullanımı, kullanıcı adı araması, alternatif arama motorları ve bir dereceye kadar sizin için telefon numarası araması yapabilen bazı çevrimiçi yazılımlar için ödeme yapılması yer alıyor.

Sizi arayan kişi ve numara eski telefon defterlerinde listelenmemiş olduğu için çözümü buralarda aramamalısınız. Daha farklı yolları düşünmelisiniz. Google, telefon numaralarını çevrimiçi bulmak için kullanabileceğiniz kaynaklardan biridir ve aradığınız numarayı bulmak için başvurabileceğiniz bu popüler arama motorunu kullanmanın birkaç yolu vardır.

Numaraya bağlı olarak kişisel veya iş numaralarını arayabilirsiniz. Her iki durumda da Google size yardım edecektir.

1. Kişisel Numaralar

Google'ın telefon rehberi arama özelliği artık kullanımda değil, ancak kişisel telefon numaralarını iki şekilde bulmak için bu arama motorunu yine de kullanabilirsiniz.

  • Kişinin tam adını ve ardından posta kodunu girin; Google size kişinin tam olarak nerede olduğunu bulmanız için bir harita ile beraber tüm ilgili bilgileri verecektir..
  • Kişinin adıyla ilgili yapılacak basit bir internet araması, internette bilgi mevcutsa telefon numaraları da dahil olmak üzere size kişi hakkında tüm ilgili bilgileri verecektir. Aramak istediğiniz insanın adını Google'a yazın ve hangi sonuçların çıkacağını görün.

Numara bir cep telefonu numarası değilse, arayanın tam adını bilmiyorsanız veya kişi genel dizinde halihazırda listeleniyorsa numara sorgulama da yapabilirsiniz.

2. İşletme Numaraları

İşletmelerin çoğu herkese açık dizinlerde listelendiği için işletme numaraları Google'da bulunması en kolay numaralar olabilir. İşletme numaralarını bulmak için kullanabileceğiniz birçok yol vardır.

  • İşletme adını tam olarak bilmiyorsanız ancak işletme genel bir konsept ile çalışıyorsa, 'kahve dükkanı' gibi genel bir arama yapıp aramanıza posta kodunu da eklerseniz Google size harita, yorum, telefon numarası hatta dükkanın internet sitesini de içeren sonuçları gösterecektir..
  • İşletme numarasını bulmanın diğer yolu da işletmeyi bulunduğu şehir ile aramaktır; örneğin, 'Colorado restoranları' araması yaparsanız Google, bu konumdaki işletmelerle ilgili her şeyi gösterecektir

Eğer bu işlem size karışık geldiyse eski yöntemlerle de arama yapabilirsiniz. işletmenin internet sitesi adresine gidip 'Bize ulaşın' bölümünden gerekli numaraları ve adresleri edinebilirsiniz.

Genel bir arama yapmanın yanı sıra Google ile tek bir bölüme odaklanan özelleştirilmiş aramalar da yapabilirsiniz. Özelleştirilmiş aramayla telefon numarasını bulmak için bir kişinin adını, takma adını veya kullanıcı adını kullanabilirsiniz. Ayrıca akademik veya araştırma çalışmalarına dayalı sayıları bulabileceğiniz Google'ın bir parçası olan Google Akademik'i de kullanabilirsiniz.

Google Akademik'in Ekran Görüntüsü

Şekil 1 - Google Akademik'in Ekran Görüntüsü

Cep telefonuna sahip olan hemen hemen herkesin Facebook hesabı var ve Facebook hesaplarını oluştururken telefon numaralarını kullanan veya daha sonra ekleyerek insanların kolayca iletişim kurabilmesini sağlayan kişiler de mevcut.

Kişi adı, ortak bağlantılar veya e-posta adresleri ile yapabileceğiniz aramaların Facebook üzerinden size sağlayacağı bilgiler karşısında çok şaşıracaksınız.

Birini bulmak ve telefon numarasını almak veya e-posta adresi veya kullanıcı adı yoksa sınıf arkadaşlarını veya eski iş arkadaşlarını aramak için 'tanıyor olabileceğin kişiler' bölümünü de kullanabilirsin.

Google, Bing veya Yahoo'nun yanı sıra insanların başkaları hakkında bilgi bulmasına yardımcı olmayı amaçlayan birçok başka arama motoru da mevcut. İstediğiniz kişinin telefon numarasını her şeyi deneyip de bulamadıysa bu tip arama motorları yardımınıza koşabilir. Bu arama motorlarından başlıcaları Pipl, Wink, Zabasearch, LinkedIn ve Facebook.

Bu tip alternatif arama motorlarını kullanışlı kılan ve iyi yapan şey size sadece aradığınız kişi ile ilgili adres, e-posta, telefon numarası veya sosyal medya hesaplarının kullanıcı adları gibi ilgili bilgileri vermesidir. Dikkat etmeniz gereken tek şey, bu alternatif arama motorlarının her birinin size farklı bilgiler vereceği ve bu nedenle edindiğiniz bilgilerin ne olduğunu görmek için arama çubuğuna kişinin adını yazmanız en iyisi olacaktır.

Özel telefon rehberi, diğer tüm yöntemler başarısız olduğunda birinin telefon numarasını bulmak için kullanabileceğiniz başka bir yoldur. İnternette pek çok telefon rehberi vardır ancak çok dikkatli olmalısınız çünkü tüm rehberler güvenilir değildir ve bu süreçte harcadığınız para bazen boşa gidebilir.

Eğer bilmediğiniz bir numaradan arandıysanız özel telefon rehberleri, arayan kişi dolandırıcıysa başkalarının o kişi hakkında söyledikleri gibi bilgiler ile birlikte sizi tam olarak kimin aradığını bulmanıza yardımcı olabilir.

Herhangi bir şirket hakkında bilgi edinmek için en kolay yol olan ve yaptığınız aramaların ücretlendirilmediği ücretsiz arama servislerini sevmeyen var mı? Ücretsiz numaraları bulmak için Google, Bing ve Yahoo gibi herhangi bir arama motorunu kullanabilir ya da 1-800 uzantılı bir dizi ücretsiz çevrimiçi rehberden faydalanabilirsiniz.

  • '800' yazabilir, işletmenin adını 'şirket' ile değiştirebilir ve arama sonuçlarını görebilirsiniz..
  • Diğer bir yol ise arama çubuğuna 'bize ulaşın' yazmaktır. İletişim bilgilerini almak istediğiniz şirketin adını da bu aramaya eklemelisiniz; örneğin, 'bize ulaşın McDonald's'.

Diğer yollardan herhangi bir sonuca ulaşamadıysanız işletme telefon numaralarını bulmak için bu yöntemi kullanabilirsiniz. Devlet veya eğitim kurumlarıyla ilgili telefon numaralarını arıyorsanız bu yöntem yararlı olacaktır.

Örneğin, Stanford Üniversitesi'nin iletişim sayfasını bulmak istiyorsanız yazmanız gereken tek şey '.edu University of Stanford bize ulaşın' olmalıdır. Bu şekilde aramayı yalnızca .edu alan adları ve üniversitenin iletişim sayfasıyla sınırlandırırsınız.

Alan Adına Göre Telefon Sorgulama Ekran Görüntüsü

Şekil 2 - Alan Adına Göre Telefon Sorgulama Ekran Görüntüsü

Elinizde doğum tarihi bilgiler, ikametgah ya da telefon numarası gibi bilgiler varsa Zabasearch bir insanı aramak için başvurulacak iyi bir yoldur.

Tartışmaların gölgesinde kalan bu arama motoru aslında yasaldır ve çevrimiçi bilgi toplayarak bu bilgileri bunları kolayca erişilebilen tek bir yere koyar. Tek dezavantajı, 'telefon numarasına göre arama' seçeneğini kullandığınızda ödeme yapmanız gerektiğidir, ancak isme göre arama gibi diğer seçenekler ücretsizdir.

Alan Adına Göre Telefon Sorgulama Ekran Görüntüsü

Şekil 3 - Alan Adına Göre Telefon Sorgulama Ekran Görüntüsü

Teknolojik gelişmeler yoluyla internette ve sosyal medya sitelerinde çok şey paylaştığımız için bir kişinin telefon numarasını çevrimiçi olarak bulmak kolaylaştı.

Cep telefonu numaralarını çevrimiçi aramanın en iyi yollarından bazıları şunlardır:

Google Numara Araması

Telefon numarasını biliyor ancak sahibini tanımıyorsanız bu yöntem size göre. Tek yapmanız gereken telefon numarasını Google'a girmek; girdiğiniz numara çevrimiçi olarak herhangi bir yerde kullanıldıysa kişinin profili görüntülenecektir.

Sosyal Medya Kullanımı

Cep telefonu olan hemen herkesin sosyal medyada olduğu düşündüğümüzde aradığınız numarayı Facebook, LinkedIn veya Twitter üzerinden çevrimiçi olarak kolayca bulabilirsiniz. Bunun nedeni, sosyal medyanın bizimle ilgili bilgileri başkalarıyla paylaşmamızı kolaylaştırması ve buna telefon numaralarımızı da dahil etmesidir.

Kullanıcı Adı Araması

Bir kişinin kullanıcı adı, telefon numarasını bulmak için kullanabileceğiniz yollardan biridir. Çoğu kişi kullanıcı adlarını sosyal medya sitelerinde ve diğer çevrimiçi hesaplarda ve sayfalarda oturum açmak için kullandığından kişinin telefon numarası internet üzerinde herhangi bir yerde varsa kullanıcı adını yazarak bu numaraya ulaşabileceksiniz.

Alternatif Arama Motorları

Google'ın yanı sıra aradığınız insanın telefon numarası ve ikametgah adresi gibi kişisel bilgilerini bulmasını sağlayan Pipl, Wink, Zabasearch, LinkedIn gibi başka alternatif arama motorları da var. Diğer platformlarda başarısız olursanız bu platformların birinde telefon numarasını bulma olasılığınız yüksek.

Çevrimiçi Ödeme Yapma

Başka hiçbir yöntem işe yaramazsa cep telefonu numaralarını bulmak için ödeme yapabileceğiniz siteler var. Tek sorun, bu sitelerin çoğunun güvenilmez olmasıdır ve bu süreçte paranızı yok yere kaybedebilirsiniz.

Alan kodları, aradığınız numaranın bulunduğu coğrafi bölgeyi tanımlamak için kullanılır. Artık basit bir internet araması yaparak alan kodlarını çevrimiçi olarak bulabilirsiniz. ABD, birden fazla alan koduna sahip daha büyük eyaletler ile kendi alan kodlarına sahip farklı bölgelere ayrılmıştır.

Kimin aradığını ve nereden aradığını bilmediğiniz bir numaradan arandıysanız basit bir internet araması yaparak ihtiyacınız olan tüm bilgiye erişebilirsiniz. Tek yapmanız gereken yabancı numaradaki alan kodunu almak ve Google'da aramak.

Uluslararası numaralar için de geçerli olan bu sistemde Google, kişinin aradığı konumu gösteren kesin sonuçlar verecektir.

Teknoloji nedeniyle bugün işler önemli ölçüde değişti ve artık telefon numaraları gibi basit çevrimiçi aramalarla her zamankinden daha fazla şeye kolayca erişilebiliyor. Telefon numaraları da dahil olmak üzere kendimizle ilgili bilgileri çevrimiçi olarak paylaşmaya devam ettiğimiz sürece sizi kimin aradığını bulmak çok kolay olacaktır.

İçindekiler

Son incelemeler

+994558043189

Kim kullanıyo

+447418360192

Bbjnnrnrnkkrkr

+905315418339

Kızımı aradı

+905315418339

Kızımı atafı

+19252398417

(925) 239-8417

+18552447008

Dikkatli olun!

+14243953229

Kim olduğunu bilmek istiyorum

+16143850924

Kim olduğu önemli