Numara Sorgulama

free-reverse-phone-lookup-google

Google ile Ücretsiz Numara Sorgulaması Nasıl Yapılır? (2024)

Hepimiz tanımadığımız bir telefon tarafından aranmışızdır. Muhtemelen bunun yanlış bir numara ya da dolandırıcı olduğunu düşünürüz, peki ya öyle değilse? Arayan kişi tanıdığımız herhangi biri olabilir - patronumuz, çalışma arkadaşımız ya da Kişiler'imizde kaydetmediğimiz bir arkadaşımız. Böyle bir durumda, basit bir şekilde yapabileceğiniz Google telefon numarası sorgulama rehberi size yardımcı olabilir ve arayanın kim olduğu konusunda pek çok bilgi verebilir.

Sizi kimin aradığını merak etmek veya önemli bir aramayı kaçırmak yerine arayan kişinin kim olduğunu öğrenebilir ve geri arayıp aramamanız gerektiğini anlayabilirsiniz.

Arayanın adını ve adresini bulma işlemi, sabit hat numaraları için daha kolay ve daha ucuzdur, ancak biraz daha zor olsa da cep telefonu numaralarıyla ilgili bilgileri de takip edebilirsiniz.

Neyse ki günümüzde internet, telefon numarası sorgulama hizmetleri için birçok araç sağlıyor. Favori arama motoru Google, şüphesiz ki elinizin altında bulunan en iyi ücretsiz kaynaktır ve telefon sahibini bulmanın en iyi yoludur. Ama öncelikle...

Adından da anlaşılacağı gibi numara sorgulama, ister sabit hatta isterse de cep telefonuna ait olsun, bir telefon numarasını takip etmenin ve sahibi hakkında bilgi edinmenin bir yoludur. Genellikle numaranın sahibinin adını öğrenmenin yanı sıra adresini de öğrenebilirsiniz.

Numara sorgulamanın en kolay ve en iyi yolu, numarayı arama motoruna yazmaktır. Günümüzün en popüler arama motoru Google, gelişmiş bir dizine sahiptir - içinde birçok telefon numarasının listelendiği Telefon Rehberi Operatörü bulunur. Ancak böyle bir listede yer almak istemeyen kişilerden tonlarca şikayet ve kaldırma talebi aldıktan sonra Google, Kasım 2010'da listeyi kapatmaya karar verdi.

Neyse ki Google sayesinde yine de ücretsiz numara sorgulama yapabilirsiniz, ancak süreç biraz daha zor olacaktır. Günümüzde farklı internet siteleri ve hizmetler gibi diğer bazı ücretsiz numara sorgulama servislerinin yanı sıra sosyal medya da yardıma koşuyor.

Unutmamanız gereken tek şey, numara sorgulama hizmeti için ödeme yapmamanız gerektiğidir. Çünkü ihtiyacınız olan tüm bilgiler zaten internette mevcuttur. Yine de bu tür bilgiler için ücret alan internet siteleriyle karşılaşacaksınız. İnternetin herhangi bir yerinde bulabileceğiniz aynı verileri satmaya çalışan bu sitelerin sizi kandırmasına izin vermeyin.

Numaranın sahibi ile ilgili bilgileri siz bulamazsanız, ödeme yapsanız bile bu siteler de bulamayacaktır.

İnternetteki trilyonlarca sayfadan bilgi çekme özelliği ile Google, tamamen ücretsiz bir şekilde gerçekleştirdiği numara sorgulama konusundaki en iyi araçtır. Bunu öğrendiğinize göre geriye tek bir soru kalıyor: Google ile ücretsiz numara sorgulama nasıl yapılır? Google?

Belirtilen birkaç basit adımı izleyerek işlemin ne kadar basit olduğunu göreceksiniz:

  • Google arama bölümüne telefon numarasını alan kodu dahil ve kısa çizgilerle ayrılmış sayılar biçiminde yazın (örneğin (123) 555-6789)..
  • Sonuçları görmek için Enter'a basın veya Google Arama'yı tıklayın Yeterince şanslıysanız ve numaranın sahibi internetin herhangi bir yerinde numarayı kullandıysa, forum ve benzeri sitelerde izler göreceksiniz ve numaranın kime ait olduğunu kolayca öğreneceksiniz.
  • Aradığınız şeyi bulamazsanız telefon numarasını alan kodu parantez içinde veya tire olmadan farklı şekillerde yazmayı deneyin. Bazı internet siteleri numarayı farklı şekillerde saklar, bu nedenle bu adımı denemeniz gerekir. Farklı kombinasyonlar denemelisiniz yoksa bazı önemli bilgileri gözden kaçırabilirsiniz.

Arama bölümüne telefon numarası girilmiş Chrome internet tarayıcısının ekran görüntüsü

Şekil 2 - Arama bölümünde adı ve zip'i olan Chrome internet tarayıcısının ekran görüntüsü

Genellikle arama sayfasında görüntülenen ilk sonuçlar telefon rehberi internet siteleridir. Operatör bazlı telefon rehberleri varken numara bulma işlemleri daha farklı ve kolaydı, ancak Google telefon numaralarını listeleme biçimini değiştirdiği için bu yöntemi izlemek en iyi yol olacaktır.

Her neyse, sizi arayan numara şunlardan birine ait olabilir:

  • İşletme
  • Özel bir mülk (sabit numara)
  • Kişi (cep telefonu numarası)

Numara var olan bir işletmeyle ilişkiliyse, ilk birkaç arama sonucu arasında görünme olasılığı yüksek olduğundan şanslısınız. Şirketler insanlar tarafından bulunabilir olmak isterler, bu nedenle işletme numarasına yönelik gerçekleştirilen numara sorgulama işlemi sonucunda, neredeyse her zaman en azından bir isim veya işletme adresi karşınıza çıkacaktır.

Telefon numarası özel bir mülke aitse, sahibinin adını öğrenebilirsiniz ancak adresi göremezsiniz. Sabit hat telefon numarasının sahibini aramak, numaranın PSTN'ye (genel aktarmalı telefon şebekesi) eklenmesi koşuluyla oldukça basittir. Bu, cep telefonu numaralarının aksine sabit hatların telefon şirketlerinin telefon rehberlerinde listelendiği anlamına gelir.

Biri sizi cep telefonundan arıyorsa kimi aradığını öğrenmek biraz daha zor olacaktır. Ancak bir kişinin telefon numarasını sosyal medya hesabına, işletme sayfasına veya internet üzerinde başka herhangi bir yere koyması durumunda, kayıt yayınlandıktan sonra ne kadar zaman geçerse geçsin basit bir Google aramasıyla bulunabilir.

Cep telefonu numaraları için merkezi bir veritabanı olmadığından biraz araştırma yapmanız gerekecek ve alternatif arama motorları, belirli bir cep telefonu numarasının sahibini bulmak için oldukça yararlı kaynaklar olacaktır. Şimdiye kadar duymamış olsanız bile internet üzerinde sayısız arama motoru mevcut. Evet, genel olarak Google çoğu durumda kullanışlıdır ve ihtiyaç duyduğunuz bilgilerin çoğunu bulabilirsiniz. Ancak bazı durumlarda aradıklarınızı Google'da bulamayacaksınız ve işte o zaman diğer arama motorları yardımınıza koşacaktır.

Cep telefonu numarası sorgulamak da bu durumlardan biridir. Bu bağlamda, insanlara yönelik arama motorlarının son derece değerli olduğunu göreceksiniz. Bu arama motorları yalnızca kişilerle ilgili bilgileri arar ve kaydederler, cep telefonu numaraları da bu bilgilere dahildir.

Bu yöntem, kişi ismi ile tamamen ücretsiz bir numara sorgulama yapmanızı sağlar. Bu arama motorlarında cep telefonun numarası sorgulamak için telefon numarasını veya kişinin adını (biliyorsanız) yazmanız yeterlidir. Aramanızı daraltmak ve daha alakalı bilgiler bulmak için kişi isminin etrafına tırnak işaretleri koyun. Telefon numarası hakkında bilgi almanın bir diğer akıllıca ve nispeten kolay yolu da Google üzerinden kullanıcı adına göre arama yapmaktır. Çoğu kişi birden fazla platformda aynı kullanıcı adını kullanır ve aradığınız kişi kullanıcı adıyla birlikte telefon numarasını da girdiyse bu, Google sonuçlarında görünecektir.

Kişinin adını biliyorsanız telefon numarası veya ilgili adresi ücretsiz olarak aramak için Google'ı kullanabilirsiniz. Bu, Google'ın arama çubuğuna posta koduyla birlikte kişinin adını ve soyadını yazarak yapılabilir. Jane Doe adında birinin telefon numarasına ihtiyacınız olduğunu varsayalım. Arama çubuğuna ''jane doe 97203'' yazmanız ve ardından Enter tuşuna basmanız yeterlidir.

Bu şekilde arama yaparak kişinin telefon numarasını, adresini ve Google Haritalar üzerinden oturduğu yerin yol tarifini görüntüleyebilirsiniz. Bu işlem, yalnızca numarasını aradığınız kişi adresini herkese açık duruma getirmişse mümkündür.

Arama bölümünde adı ve posta kodu olan Chrome internet tarayıcısının ekran görüntüsü

Şekil 2 - Arama bölümünde adı ve posta kodu olan Chrome internet tarayıcısının ekran görüntüsü

Google'ın artık herkese açık bir telefon defteri girişine sahip olmaması, artık verilerinizin adres defterinden kaldırılmasını talep edemeyeceğiniz anlamına gelmez.

Google Yasal Kaldırma Talepleri sayfasını ziyaret edin, sayfanın altındaki Yasal Talep Gönder'i tıklayın ve bilgilerinizin kaldırılması için talimatları izleyin.

Kişisel bilgilerinizi Google'ın adres defterinden silmek, bu bilgileri internetin her yerinden sildiğiniz anlamına gelmez. Adresinizin diğer sayfalarda görüntülenebilmesi hala mümkündür.

Google güçlü bir arama motoru olabilir, ancak sizi arayan numaranın kime ait olduğunu öğrenmek için bazı başka kaynaklara başvurmanız gereken durumlar vardır.

Sosyal medyanın ve çok sayıda ücretsiz araç ve internet sitesinin oldukça yararlı olabileceğini göreceksiniz.

Facebook yakın zamana kadar ücretsiz bir şekilde telefon numarası sorgulamak için harika bir yerdi. Google'ın telefon numarasının sahibini bulmanıza yardımcı olamadığı durumlarda Facebook, bunu genellikle başarabiliyordu.free-reverse-phone-lookup-google.p29-linkfree-reverse-phone-lookup-google.p29-part2

Ne yazık ki Facebook, Cambridge Analytica veri skandalı sonrasında bu seçeneği kapattı. Yine de, bu özelliğin o dönemlerde nasıl çalıştığını bilmeye değer. Telefon numarası kişinin Facebook profiliyle ilişkilendirilmişse, numarayı girdiğinizde ilk arama sonuçlarında görürsünüz. Şaşırtıcı bir şekilde, Facebook'ta arkadaş olmasanız veya numara gizli olsa bile birini telefon numarasından izlemek mümkündü.

Kişileri telefon numarasına göre arama özelliği varsayılan olarak ayarlanmıştı. Ancak birçok kişi bunun farkında değildi.

Elbette ki bu özellik kusursuz değildi ve insanların bu ayarı kapattığı durumlarda veya Facebook hesapları üzerinden hiç güncellemedikleri yeni bir numara edindikleri durumlarda her zaman işe yaramadı.

Telefon numarasının sahibini bulmaya yönelik diğer tüm girişimler başarısız olursa son çare olarak özel bir telefon numarası izleme hizmetini kullanabilirsiniz. İyi haber şu ki bazı platformlar ücretli olmasına rağmen bu servisler genelde ücretsizdir.

Bilgilerin doğru olduğundan emin olmak için bu araçlardan ve internet sitelerinden birkaçını kullanmanız gerektiğini bilmeniz önemlidir. Aldığınız verilerin eski veya yanlış olma ihtimali vardır. Birden çok arama hizmetinden gelen verileri birleştirerek ortaya çıkan sonucun doğru olma şansını artırırsınız.

Google'da arama yapmanın sizi hiçbir sonuca ulaştırmadığı durumlarda ücretsiz numara sorgulama servislerinde bazıları gerçekten yardımcı olabilir.

1. WhitePages.com

Bu ücretsiz numara sorgulama sitesi yirmi yıldan fazla süredir kullanılmaktadır ve çoğu telefon numarası içi geçerli olmasa da bilgiler telefon rehberinde bulunabiliyorsa platform, telefon numarası ile sahibinin adını ve adresini ilişkilendirebiliyor.

Numaranın kayıtlı olduğu yerin konumu ve ilişkili telefon şirketi gibi bilgiler de ücretsiz olarak kullanılabilir. Bu bilgilere hem sabit hat hem de cep telefonu numaraları için erişilebilir ve size arayanın kim olduğu konusunda makul derecede iyi bir fikir verebilir.

Chrome internet tarayıcısı üzerinden WhitePages arama bölümünün ekran görüntüsü

Şekil 3 - Chrome internet tarayıcısı üzerinden WhitePages arama bölümünün ekran görüntüsü

Yine de ortada bir dezavantaj var. Numara liste dışı veya gizli ise hiçbir bilgi bulamazsınız. Neyse ki, White Pages veritabanı milyonlarca kayıtlı numara içerir ve herhangi bir telefon görüşmesinin kaynağı hakkında çok sayıda bilgi sağlar.

Kullanımı son derece kolay bir arayüzü vardır. Arama alanına telefon numarasını yazıp Enter tuşuna veya büyüteç düğmesine tıklayarak sonuçları görebilirsiniz. Numara bir cep telefonuna bağlıysa yalnızca posta kodu ve coğrafi bölge hakkındaki bilgilere erişebileceğiniz, daha fazla bilgi için premium abonelik ücreti ödemeniz gerekeceğini unutmayın.

2. AnyWho.com

Bu internet sitesi size bir isim, adres ve telefon numarasının kaynağıyla ilgili bir harita sunar, ancak ek bilgiler istiyorsanız ücret ödemeniz gerekir.

Tekrar belirtmemiz gerekiyor, listelenmemiş numaralar hakkında hiçbir şey bulamazsınız ancak sadece ABD'dekileri değil, uluslararası numaraları da arayabilirsiniz.

Chrome internet tarayıcısı üzerinden AnyWho arama bölümünün ekran görüntüsü

Şekil 4 - Chrome internet tarayıcısı üzerinden AnyWho arama bölümünün ekran görüntüsü

3. Truecaller

Tamamen ücretsiz bir uygulama olan Truecaller doğrudan iOS veya Android cihazlarda kullanılabilir. 250 milyondan fazla kullanıcı tarafından kullanılan bu uygulama, dünya çapında numara sorgulama imkanı sağlar ve yükleme işlemi oldukça basittir. Truecaller, bilinmeyen telefon numaralarını tanımlayan ve istenmeyen e-postalara karşı sizi uyaran harika özelliklere sahiptir.

Yine de bir dezavantajı var. İlk etapta Truecaller'ı kullanabilmeniz için kaydolmanız gerekecek, ancak uygulama tamamen ücretsizdir ve kayıt işlemini diğer oturum açma seçeneklerinin yanı sıra Facebook üzerinden bile yapabilirsiniz. Kayıt olduğunuzda herhangi birinin numaranızı tanımlamasına izin verdiğinizi ve gizliliğinizi korumak istiyorsanız bu durumun hoşunuza gitmeyebileceğini lütfen unutmayın.

Chrome internet tarayıcısı üzerinden Truecaller arama bölümünün ekran görüntüsü

Şekil 5 - Chrome internet tarayıcısı üzerinden Truecaller arama bölümünün ekran görüntüsü

4. Spy Dialer

Spy Dialer hakkındaki inanılmaz şey tamamen ücretsiz olmasıdır ve numara sorgulamak için herhangi bir ücretli sürümü yoktur. İstediğiniz numarayı kopyalayıp yapıştırın ve göz açıp kapayıncaya kadar numarayla bağlantılı ismi göreceksiniz. SpyDialer ile 3 haneli alan kodu sayesinde genel bir harita konumu ile birlikte adres bilgilerini de görebileceksiniz.

Chrome internet tarayıcısı üzerinden SpyDialer arama bölümünün ekran görüntüsü

Şekil 6 - Chrome internet tarayıcısı üzerinden SpyDialer arama bölümünün ekran görüntüsü

Ek olarak, Spy Dialer ile yapılan numara sorgulama işlemi, kişinin telefon hizmetini ne kadar süredir kullandığına dair bilgi sunar ve numaranın sabit hat mı yoksa cep telefonuna mı ait olduğunu bildirme olasılığı da sunar. Bu bilgi pek önemli olmasa da ne zaman ve hangi nedenle ihtiyaç duyacağınızı asla bilemezsiniz.

Bu zaman aralığında kişi taşınmışsa, Spy Dialer üzerindeki bilgilerinin güncelliğini yitirmiş olma ihtimali çok düşüktür. Şirket, sahip olduğu bilgilerin kamuya açık verilerden ve kullanıcıların katkıda bulunduğu farklı adres defterlerinden toplandığını belirtiyor. İyi haber şu ki insanların bilgilerinize erişmesini istemiyorsanız bilgilerinizi Spy Dialer'ın veritabanından ücretsiz olarak kaldırabilirsiniz.

5. Phone Lookup.com

Telefon numaralarının yalnızca küçük bir yüzdesini bulabilmesine ve listelenmemiş numaraları belirleyememesine rağmen, Phone Lookup arayanın adını öğrenmenize ve aynı zamanda tam adresini bulmanıza da olanak tanır.

Chrome internet tarayıcısı üzerinden Lookup arama bölümünün ekran görüntüsü

Şekil 7 - Chrome internet tarayıcısı üzerinden Lookup arama bölümünün ekran görüntüsü

Bu aracın sahip olduğu ve diğer benzer araçların hiçbirinin sunmadığı şey yorumlama sistemidir. Başka bir deyişle, bu sistem sayesinde diğer insanların aradığınız numara hakkındaki yorumlarını görebilirsiniz. Dolandırıcıları veya aynı numara yolula başkalarıyla iletişim kurmuş kişileri tespit etmenize yardımcı olan değerli bir özelliktir.

6. Cia-App.com

Daha önce gizli numaradan arandıysanız bunun ne kadar can sıkıcı olabileceğini bilirsiniz. İnsan neden numarasını saklama ihtiyacı duyar ki? Her neyse, Cia-app ile arayanın gerçek kimliğini tespit edebileceksiniz.

Chrome internet tarayıcısı üzerinden Cia-App arama bölümünün ekran görüntüsü

Şekil 8 - Chrome internet tarayıcısı üzerinden Cia-App arama bölümünün ekran görüntüsü

Android veya iPhone telefonunuza yükleyebilirsiniz. Ayrıca cevaplamadan önce numarayı ve arayan kimliğini öğrenmenize ve ileride sizi aramasını engellemenize olanak tanır.

En önemlisi de herhangi bir telefon numarasını aramanıza ve mümkünse numaranın sahibi hakkında tam bir isim, adres ve diğer bilgileri edinmenize olanak tanır.

7. Reverse Lookup

Reverse Lookup Uygulaması, sadece birkaç saniye içinde aradığınız telefon numarasıyla ilişkili isimleri ve konumları bulur.

Bu uygulama, numaraları Kişilerinize kaydetmenize, telefonunuzu gelen aramaları sesli postanıza gönderecek şekilde ayarlamanıza ve hatta ondan arama yapmanıza olanak tanıyarak bir telefon defteri işlevi görür.

Ancak anlık arama yapan kişiler hakkında bilgi almak için Reverse Lookup PLUS seçeneğine $2 ücret ödemelisiniz. Bunula birlikte telefon numaralarını manuel olarak girerek ücretsiz sürümü kullanabilirsiniz ve çoğu durumda bu yeterli olacaktır.

Hayır, olmuyor. Ama bu makalede özetlenen pek çok yöntem ve teknik sayesinde sizi arayan telefon numarasının sahibini öğrenme şansınız önemli ölçüde artacaktır. Google kullanılarak yapılan bir telefon numarası sorgusu da kusursuz değildir. Her şeyden önce bir arama motorunun yardımıyla bulduğunuz bilgiler her zaman doğru olmayabilir. Daha da önemlisi, telefon numarası listede yoksa veya geçici bir numaraysa Google'a bakmak size herhangi bir sonuç vermeyecektir. Sonuçta pek çok insan bilgilerini gizli tutmayı ve numaralarını yalnızca en çok güvendikleri kişilerle paylaşmayı tercih ediyor.

Peki Google, sosyal medya veya ücretsiz araçlar ile numara sorgulama yapmamalı mısınız? Kesinlikle hayır. Bu güvenli, hızlı, yasal ve ücretsiz bir yöntemdir ve çoğu durumda sizin için mükemmel bir şekilde çalışacaktır.

İçindekiler

Son incelemeler

+994558043189

Kim kullanıyo

+447418360192

Bbjnnrnrnkkrkr

+905315418339

Kızımı aradı

+905315418339

Kızımı atafı

+19252398417

(925) 239-8417

+18552447008

Dikkatli olun!

+14243953229

Kim olduğunu bilmek istiyorum

+16143850924

Kim olduğu önemli